Підготовка вчителів до роботи з цифровими технологіями

Із швидким розвитком цифрових технологій в освіті, підготовка вчителів до роботи з цифровими інструментами стає все важливішою. Цифрові технології можуть покращити навчальний процес, зробити його більш інтерактивним і ефективним, але вчителі повинні мати необхідні навички та підтримку для успішного впровадження.

Основою підготовки вчителів до роботи з цифровими технологіями є професійний розвиток та навчання. Вчителі повинні регулярно відвідувати курси та семінари задля розширення власних знань та навичок щодо нових технологій, особливостей їх використання та шляхів впровадження в освітній процес.


Ми підібрали декілька корисних ресурсів (онлайн-курси, вебінари, наукова література) що допоможуть розширити та покращити знання в сфері цифрових технологій та організації Е-навчання.

Онлайн-курси

Цифровий учитель

Даний курс допомагає сфокусуватись на практичних завданнях та інтерактивних вправах, а також допоможе у застосуванні набутих знань у роботі.

Впровадження інновацій в школах

В рамках даного курсу вчителі пройдуть крізь навчання, експериментування та самоаналіз, які допоможуть набути їм впевненості та навичок, необхідних щоб очолити вдосконалення освітнього процесу у навчальному закладі.

ChatGPT для освітян: як перетворити ШІ на ефективного асистента

Даний курс спрямовано на ознайомлення вчителів з ШІ, а саме як використовувати ШІ з якомога більшою користю в освітньому процесі, зважати на всі виклики, які з ним пов’язані, розробляти навчальні цілі та тести, генерувати ідеї для занять та завдань, робити уроки інтерактивними, а фідбек - персоналізованим.

Ключові уміння 21-го століття

Даний курс охоплює компетентнісний підхід і включає в себе розвиток критичного мислення, навичок спілкування і співпраці, креативності та цифрової грамотності.

Академічна доброчесність: онлайн-курс для викладачів

Мета цього онлайн-курсу ― дати розуміння, як можна розвивати культуру академічної доброчесності, попри предмет та напрям викладання. Курс надає можливість подивитися на дисципліни через призму академічної доброчесності та пропонує теоретичні основи й практичні інструменти, які допомагають посилити культуру академічної доброчесності.

Вікіпедія для навчання

Курс надає можливість долучитись до світової спільноти вчителів, які використовують Вікіпедію та інші вікіпроєкти як мультимовний і мультиформатний інструмент навчання, прокачати власні навички інфомедійної грамотності та соціального партнерства, зробити внесок у найбільшу вільну онлайнову енциклопедію.

Література

Розвиток цифрової компетентності педагогічних працівників.

Навчальний посібник, у якому подано концептуальні аспекти дослідження сутності цифровізації та її ролі в розвитку освіти, запропоновано модель розвитку цифрової компетентності педагогічних працівників, окреслено аспекти використання різноманітних цифрових технологій в освітньому процесі, а також упровадження в освітній процес підвищення кваліфікації педагогічних працівників.

Упровадження сучасних освітніх технологій при підготовці кваліфікованих робітників

У збірнику представлено тези доповідей, що охоплюють питання щодо впровадження сучасних технологій в освітній процес; науково-методична діяльність педагогів: освітні інновації, як основа підготовки сучасного конкурентоздатного фахівця; сучасний урок у навчальному закладі та ефективність впровадження новітніх технологій у професійну підготовку кваліфікованих робітників.

Нові педагогічні технології в освіті

В покажчику представлені матеріали з характеристики педагогічних технологій, рекомендацій щодо їх практичного використання та сучасних підходів до проектування уроку.

Упровадження STEM-освіти в умовах інтеграції формальної і неформальної освіти обдарованихучнів

Автори визначають та окреслюють особливості, теоретичні та практичні аспекти з упровадження STEM-освіти в Україні. У виданні запропоновано моделі інтеграції формальної та неформальної освіти, передусім, для обдарованих учнів, які в майбутньому можуть стати основою трансформаційних процесів для освіти загалом. Акцентовано на використанні наукового методу й інженерного дизайну в конструюванні навчальних заходів STEM, розкрито особливості освітнього STEM-середовища, запропоновано методичні підходи до організації STEM-проєктів, продемонстровано їх застосування на конкретних прикладах.

Вебінари

Всеукраїнська наукова-практична конференція «Впровадження сучасних інформаційних технологій восвіту»

Використання цифрових технологій у дистанційному/онлайн-навчанні

Міжрегіональний науково-практичний семінар «Професійна діяльність педагога в умовах цифровогоосвітнього середовища»

Цифрові технології для розвитку сфери освіти

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Цифрові інструменти для навчання

😊 Діліться, Вчіться, Розвивайтесь